2009-05-12

Livsmedelsverkets ledning bör avgå!

Lars-Erik Litsfeldt i en debattartikel i Aftonbladet i dag:

Varning för fruktbluffen

Livsmedelsverket bör sluta med kostråd till allmänheten

Jag vill uppmana Livsmedelsverkets ledning att avgå. Man undrar ifall chefsämnet i högsta hönset på något sätt är förbrukat eller på annat sätt "trillat bort" av någon märkligt anledning.

Oavsett om kunskapen i ämnet hos högsta chefen är bra eller ej - så bör det på det stora hela handla om att leda arbetet på ett korrekt sätt. Chefen bör informera sig och givetvis ha tankar i eget huvud om saker och ting är rimliga eller ej. Uppenbarligen har nuvarande ledningen ingen kontroll alls över vad organisationen sysslar med över huvud taget, och den eventuella återkopplingen från gräsrötterna i Livsmedelsverkets källare upp till ledningen i takvåningen verkar helt obefintlig. Man kanske skulle ta trapporna (eller kanske hellre hissen om det är svårt att gå) ner till källaren och kontrollera vad som pågår ibland...?

Tyvärr verkar ledningen inte läsa dags- och kvällstidningar, för det finns ju inga rapporter om att det pågår någon förändring (vilket det borde göra om de hade läst tidningen). Fast å andra sidan kanske man vill hålla tyst om det, så det inte blir pinsamt.

Vad sägs om lite grävande journalistik alá Kalla Fakta, någon?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar