2009-05-21

Enligt köttföretagen är allt på grisen "filé"

Idag kan man läsa i Aftonbladet om Köttföretagen som lurar oss att tro allt är filé, av Karin Ahlborg.

Matfrisk skrev om detta häromdagen "Hur många filéer har en gris?", efter en artikel i ATL. Igår kunde man också läsa i ATL om "Grisens filéer engagerar och upprör".

Svensk Köttinformation har bra bilder på vad som är vad:

Styckningsschema, GRIS
Styckningsschema, NÖT
Styckningsschema, LAMM

Där kan man också ladda ner styckningsschemat som PDF, eller beställa hem en plansch att sätta på väggen.

2 kommentarer:

  1. Erika - Att övervinna min fetma.2009-05-22 12:11

    Hej!
    Allt bra? På måndag börjar jag äta enligt LCHF ! :)

    SvaraRadera
  2. Hej Erika! Vilken bokstav börjar ditt efternamn på? Lycka till på måndag, även om jag undrar varför du ska vänta ända tills dess...?

    SvaraRadera