2008-11-02

Crunchy!

Läste på Aftonbladet om flingor som ofta är mer godis än mat. Jag visste att vi hade ett paket med "crunchy med bär" i skafferiet sedan gammalt och tog fram det för att undersöka innehållet. Det visar sig att det innehåller per 100g:
  • 330 kcal
  • 10 g protein
  • 61 g kolhydrater
  • 6 g fett
  • 14 g kostfiber
Alltså... 61 gram socker per tallrik med 100 g. Betänk att blodet bara kan innehålla c:a 5 gram blodsocker vid ett och samma tillfälle; här får vi i oss mer än 12 gånger mer socker! Visst förbrukar man en del, men var kommer resten att hamna? Det lagras förstås in som fett när den här portionen med socker får insulinet att stiga och säger till cellerna att lagra undan blodscokret (som fett).

Fler som har bloggat om detta:

Zac's åsikter på ett fat
Enhörnamamma (som inte tycker att frukt är godis...)
Fetsmart
Gundel(?)

Eller varför inte läsa om den genomsockrade laktosfria youghurten hos Kostdoktorn.se, eller Kostdoktorns inlägg om Jonas Colting som tillhör eliten inom triathlon (kolla in magrutorna...!). Det senare hade väl inte så mycket med socker att göra, snarare margarin - vilket förstås inte är bättre än socker på något vis...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar