Åsa Domeij på Axfood bloggar om LCHF:
Johan undrar lite mer om konsumtionsvanor av kött och feta mejeriprodukter. Att jag inte tror att dieten LCHF haft så stor betydelse för konsumtionsökningen av kött beror på att om man tittar statistik över köttkonsumtionen så har trenden varit ökande långt innan LCHF började diskuteras. En erfarenhet över stora delar av världen är att köttkonsumtion hänger ihop med hur god råd folk har att köpa kött. Den stigande köttkonsumtionen i Kina hänger t ex samman med att fler har råd. Men det man inte kan veta förstås är om köttkonsumtionen i Sverige hade stigit långsammare om det inte hade varit ett intresse för LCHF.
Med feta mejeriprodukter är det lite annorlunda. Där tror jag att debatten om tillsatser har gjort att man valt bort light-produkter och gått över till fetare produkter. Där kan säkert också diskussionen om att man inte ska vara så rädd för att äta fetare produkter ha haft betydelse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar