2011-02-03

Äldreboende med grädde och smör sökes

På äldreboendet Hagen i Sunne så serverar man sedan två år mera grädde och smör till de äldre. "Nutritionsprojektet" har fallit så väl ut att det numera är permanent infört. De äldre är piggare, har mer energi och underviktiga har går upp i vikt och de överviktiga har minskat i vikt - av precis samma kost.

Det har också visat sig att användandet av sömnmediciner och laxermedel har minskat sedan de boende fått energirikare kost. Hon förklarar att de sover bättre, och numera är det sällan någon ber om något att äta under natten. Vilket hände ganska ofta tidigare.

Det stör mig lite att man klassar de äldre som "kunder" i artikeln. Det är alltså så vi tar hand om våra gamla - vi tar betalt och kallar dem kunder... I så fall kan man ju vända på det och säga att kunden faktiskt betalar för en tjänst, och har då också rätt att kräva viss kvalitet. I Sunne har man i så fall verkligen fått valuta för pengarna!Danska Allerød var före
I Danska Allerød har man sedan 2006 serverat de äldre mer grädde och smör. Med samma fantastiska resultat. Kanske man hade sneglat på dem när man sökte pengar till "nutritionsprojektet" i Sunne?


Finns det fler äldreboenden i Sverige som kör på samma linje?

1 kommentar:

  1. Hoppas man kan välja lchf-boende när man blir äldre :-)

    SvaraRadera