2011-02-10

Bokrea på lågkolhydratkost

(klicka för förstoring)
Jag fick Akademibokhandelns bokrea-reklam i brevlådan idag och letade raskt upp matsektionen. Förutom den intressanta boken "Äkta vara", hittar man hela två böcker om lågkolhydratkost, nämligen "Isodieten" och "GI-noll"!

- VA?! säger du nu - "Isodieten" handlar ju inte om lågkolhydratkost?

- Jo, enligt reklamen så gör den det:




 "Isodieten är den nya, säkra och effektiva lågkolhydratdieten"

Fast allt är nog bara ett grovt misstag av den som skrev reklambladet. Fredrik Paulún vill ju definitivt inte förknippas med lågkolhydratkost. Eller...?

På sidan http://www.isodieten.se/Publikt/Dietjamforelse så står det under "nackdelar" att

  • "Isodieten har inte några kända nackdelar. Men som med alla andra livsstils-förändringar krävs motivation."
  • Atkins-kost kan ge "biverkningar"
  •  ketonerna vid LCHF-kost "gör miljön i kroppen surare vilket medför en mängd konsekvenser som benskörhet och ökad risk för inflammationer, förstoppning och värk. Med lägre kolhydratintag fungerar även hjärnan sämre och du förlorar träningslusten. Du blir dummare helt enkelt."

Det är sällan man ser så mycket kvalificerat skitsnack på ett och samma ställe!

Fredrik Paulún har inga som helst belägg för sina påståenden kring Atkins eller LCHF-kost. Det finns inte ens belägg för påståendet att "Isodieten" inte har några kända nackdelar.

Det är ju snarare så att de som provar LCHF-kost märker att inflammationerna minskar, "magen börjar fungera" och värken i kroppen försvinner!  Jag kan inte se att den olympiska mästaren i skidskytte Björn Ferry, har tappat träningslusten?!  Han verkar ligga på topp med sin träning!  Läs mer om träning på strikt LCHF eller styrketräning på LCHF, och döm själv.


Det är inte säkert att Fredrik Paulún själv ligger bakom "reklamkuppen" kring sin bok i rea-reklamen, men man undrar hur starkt det kommersiella intresset är när man försöker rida på ett populärt begrepp i tiden. Fattas bara att förlaget vill trycka "LCHF" på Fredrik's nästa bokomslag.

Glöm nu inte fynda ett exemplar av "GI-noll!" på rean - som det ser ut är det 40% rabatt - i alla fall hos Akademibokhandeln. Kanske finns det andra LCHF-böcker också?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar