2009-01-22

Lars-Erik Litsfeldt i TV4's morgonprogram

Författaren Lars-Erik Litsfeldt var med i TV4's morgonprogram idag och pratade om gårdagens nyhet att mindre kolhydrater är bra för diabetiker.


Mycket bra att Lars-Erik fick komma till tals i TV och budskapet var rätt klart att fett inte höjer blodsockret, och som det sades i slutet; de flesta diabetiker kan sluta med sin medicin när de går över på fettrik kost som mer eller mindre utesluter kolhydrater, precis som Lars-Erik gjorde, och samtidigt gick ner 11 kg på 9 veckor.


Brödbiten som visades upp innehöll 27 gram stärkelse, och för att höja blodsockret lika mycket skulle man vara tvungen att äta 54 gram strösocker.


Lars-Erik Litsfeldt:

Ingen skulle komma på tanken att äta allt det här sockret, däremot brödet skulle många äta, men båda är precis samma sak.

Lars-Erik berättade vad han äter till frukost; ett halvt paket bacon med smör, ett ägg och fyra äggulor, grädde, samt en klick smör ovanpå när det är klart.


Lågkolhydratkost eller LCHF nämndes inte en enda gång under inslaget. Vet inte huruvida det låg en tanke bakom detta, men det spelar kanske inte så stor roll; bara Lars-Eriks uttalande att fett inte höjer blodsockret borde vara nog så tilltalande för en diabetiker att man söker sig vidare till mer information. Man gjorde som hastigas lite reklam för Lars-Erik Litsfeldts nya bok som släpps i februari. Den heter "Diabetes. Inte. - Den naturliga vägen med LCHF", och på Prispallen kan man söka lägsta pris och klicka sig vidare till respektive internetbokhandel.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker det är så skönt att det äntligen blir lite mer fart i denna debatten kring maten! Själv har jag ätit LCHF sen 2005. Hittade hit idag! Alltid roligt med fler lchf bloggar :)

    SvaraRadera
  2. Ja, det blir spännande att se vad som händer framöver!

    SvaraRadera