2010-11-26

Pepparkakshus på socker och margarin

Det är sorgens dag.

MILDA har byggt 2010-års enorma sockerbomb på centralstationen i Stockholm, i form av ett gigantiskt pepparkakshus. Degen väger totalt 693 kg, varav 470 kg vetemjöl, socker och sirap samt 92 kg margarin. Kort och gott en sockerbomb med kemiskt framställd smörja!

När pepparkakshuset 2009 kom till världen så hade någon fått den briljanta idén... "Huvudsyftet med eventet var att äga fenomenet julbak och stärka associationen till margarin som ingrediens på ett relevant och attraherande sätt för huvudmålgruppen."

2009 kunde man läsa följande:

Debatten smör vs. margarin blossar upp i media med jämna mellanrum och inför julen 2009 ville Milda som marknadsledande inom margarin göra något oväntat och överraskande som skulle attrahera målgruppen familjer med barn upp till 12 år. Milda bestämde sig därför för att bygga Sveriges största pepparkakshus på Stockholms central. Med julstämning och pepparkaksdoft fick Milda stockholmarna att vallfärda till Centralstationen.
 ...

Genom ett väl integrerat projekt mellan event, pr, webb och övriga kanaler lyckades man engagera målgruppen och skapa stort genomslag bland såväl besökare som i media.


Vilket jippo.

För den som vill veta mer om margarin så rekommenderas http://www.gunnarlindgren.com, klicka på Matfett längst upp.

3 kommentarer:

 1. Varför kommer jag att tänka på sagan om Hans och Greta?

  "Ledsagade av en vacker, snövit fågel, kommer de fram till ett hus, som är täckt av pepparkakor och med fönster gjorda av genomskinligt socker, som de börjar äta utav. Den gamla damen som bor i huset bjuder dem till en riktig festmåltid, barnen ej anande att de råkat ut för en häxa, vars enda mål är att lura in barn, göda dem, koka dem och sedan äta upp dem"

  SvaraRadera
 2. Roligt, maxiq! Förmodligen närmare sanningen än man tror...

  SvaraRadera
 3. Är inte det här ett utomordentligt bra sätt att använda ingredienser på, som ändå inte är tjänlig som människoföda? :-)

  SvaraRadera