2010-11-21

LCHF är dieten som skapar debatt

Artikel i Helsingborgs Dagblad 2010-11-21.


Bra LCHF-del i artikeln, men texten verkar inte journalisten skrivit själv... den är ju tekniskt rätt bra, men det blev lite fel på ett ställe...

Har man mycket insulin i blodet saktar fettförbränningen ner, och dessutom lagras näring i fettcellerna i stället för i blodet.

Näring lagras inte i blodet...


Det positiva är dock att artikeln är skriven!  LCHF-förespråkaren Björn Ferry finns med på bild - alltid positivt. Men givetvis, ingen LCHF-artikel utan att det Livsfarliga Verket... f'låt, jag menar Livsmedelsverket - får sista ordet. "Ingen vet vilka långsiktiga konsekvenser..." och "det finns risk att man får i sig för lite fibrer, frukt och grönt" fyras av i traditionellt genmäle. Gud förbjude en ensidig artikel om LCHF utan floskler, det går ju inte för sig.


Det verkar vara själva ordet eller benämningen på livsmedel som är viktigt för kroppen. Får kroppen inga fibrer, frukt eller grön färg, så...

Får man i sig för lite frukt och grönt kan man drabbas av näringsbrist och ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar och vissa sorters cancer.

Man pratar aldrig om själva innehållet i "benämningen", de vitaminer och näringsämnen som man lika gärna kan få i sig på andra sätt.

Kan man inte lura kroppen genom att högt säga för sig själv att "nu ska du få lite fibrer, frukt och grönt" och så serverar man egentligen en saftig biff med bearnaisessås?  Men om man blundar då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar