2010-11-14

Bakom kulisserna i Big Pharma

Detta är ingen nyhet... men bara därför, är det inte mindre aktuellt.Dr John Rengen Virapen arbetade under 35 år för världens största tillverkare av bl.a insulin, Eli Lilly & Co. Under 10 år var han VD för Eli Lilly i Sverige. Han är en "Whistleblower" - han talar ut / skvallrar / avslöjar vad som pågår inom Läkmedelsindustrin - "Big Pharma".

Som han säger i videon - läkemedelsbolagen bryr sig inte om dina barn - de vill bara tjäna pengar och mörkar både små och stora biverkningar - enbart för att tjäna pengar.

Dr Virapen nämner att Eli Lilly hade en budget på 1 miljon dollar om dagen för forskning. Utslaget på de 10 år han var VD för Eli Lilly i Sverige, innebär det att de la ner 3,6 miljarder dollar - utan - som han säger - komma fram till ett bättre fungerande "aspirin" än det som funnits länge. Man satsar hellre på mediciner för diabetes, parkinson, mf.l.

John Virapen har skrivit en bok som finns på svenska, "Piller & profiter : memoarer från en läkemedelsindustri med dödlig biverkan". Så här beskrivs boken på Adlibris:Piller & Profiter är en skakande berättelse om hur miljarder kronor spenderas på marknadsföringen av våra dagliga läkemedel och hur oetiska metoder används för att påverka såväl läkare, myndigheter som patienter.

John Virapen beskriver även hur läkemedelsindustrin manipulerar forskningsresultat i syfte att mörklägga till exempel förekomsten av dödsfall i samband med kliniska studier av nya obeprövade läkemedel.

För att påskynda det svenska godkännandet av det "antidepressiva" läkemedlet Prozac (Fontex) lät läkemedelsdirektören och författaren John Virapen muta en svensk psykiater med uppdrag för Socialstyrelsen. Det kostade "bara" 100 000 kr.

Mutorna till läkarkåren tog sig också andra uttryck. Till exempel i form av gratisresor till semesterparadis, presenter, årgångsviner, festivaler, sprit och betalda bordellbesök.

Författaren beskriver också hur läkemedelsbolagen påverkar föräldrar till barn med diagnosen ADHD att äta psykofarmaka.

Detta är en bok som avslöjar spelet bakom den verklighet som godtrogna patienter dagligen tvingas hysa förtroende för.

Citat ur artikel i Sydsvenskan från 2008:


Den före detta Eli Lilly-chefen anser att Prozac och liknande mediciner är bland de farligaste som finns, därför att de leder till självmord.
–Företaget kände till biverkningarna men mörkade. En fullt frisk ung kvinna som deltog i de första testen gick och hängde sig kort efter att hon fått medicinen.

En stor studie visade nyligen att de så kallade SSRI-preparaten inte är bättre än sockerpiller.
–Det värsta är att de nu är godkända för barn, säger John Virapen.

Är alla läkemedels-företag korrupta?
–Det kan jag inte veta men det är min erfarenhet. Jag har arbetat i åtminstone 10–12 olika bolag. 

Citat ur DN från 2007:

Varför var det så viktigt för Lilly att få fluoxetin godkänt i Sverige?
- Sverige är prestigemässigt viktigt för amerikanska bolag. Fick vi det godkänt här skulle det gå snabbt i resten av världen.

Kopplingen till LCHF i detta ligger i ointresset från läkemedelsbolagen att lågkolhydratkost / LCHF skulle bli en slags "behandlingsmetod", eller ens något som är standard i det svenska folkhemmet från början så man ens slipper att söka vård för diabetes. Det ligger så otroligt mycket pengar bakom att det är svårt att förstå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar