Smaksatt vispgrädde, Jordgubb
Användning
Arla Köket® smaksatt vispgrädde jordgubb har samma goda egenskaper som vanlig vispgrädde och kan vispas enkelt till önskad konststen. Passar bra tillsammans med kakor, tårtor, pannkakor och våfflor.
Förvaring
Kylvara. Förvaras vid högst + 8°C.
Hållbarhet
28 dagar
Ingredienser
Grädde, jordgubbar 21%, socker 6%, stärkelse, syra (citronsyra), stabiliseringsmedel (karragenan).
Källsortering
Kartongen sorteras som pappersförpackning. Korken sorteras som hård plastförpackning.
Näringsvärde
Energivärde 1250 kJ/300 kcal
Protein 2 g
Kolhydrat 11 g
Fett 27 g
Protein 2 g
Kolhydrat 11 g
Fett 27 g
Storlek
Smaksatt vispgrädde, Choklad
Användning
Länkar från ÄktaVara.org:
Karragenan
Cancerframkallande i djurförsök. Hittills ingen konstaterad risk för människor. Nya studier väntas.
Emulgeringsmedel / antioxidationsmedel2,5dl Tetra top förpackning.
Smaksatt vispgrädde, Choklad
Användning
Arla Köket® smaksatt vispgrädde choklad har samma goda egenskaper som vanlig vispgrädde och kan vispas enkelt till önskad konsistens. Passar bra tillsammans med kakor, tårtor, pannkakor och våfflor.
Förvaring
Kylvara. Förvaras vid högst + 8°C.
Hållbarhet
28 dagar
Ingredienser
Grädde, vatten, glukos-fruktossirap 8 %, choklad från Dominikanska Republiken (kakaomassa, socker, emulgeringsmedel (lecitin), vanilj 5,5 %, socker 3,9 %, kakao 0,8%, stärkelse, modifierad stärkelse, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, karragenan). Chokladen innehåller minst 70 % kakao.
Källsortering
Kartongen sorteras som pappersförpackning. Korken sorteras som hård plastförpackning.
Näringsvärde
Energivärde 1300 kJ/320 kcal
Protein 2,5 g
Kolhydrat 15 g
Protein 2,5 g
Kolhydrat 15 g
Fett 27 g
Storlek
Läs mer
2,5dl Tetra top förpackning
Läs mer
Källa: Arla
Källa: Arla pressmeddelande
Länkar från ÄktaVara.org:
I ett nyhetsbrev i veckan till livsmedelsindustrin riktar de sig till branscher som bröd, dryck, konfekt, sylt- och marmelad, mejeri, kött, fisk, soppor, såser, dressingar, dip, smet, panering mm.
Vi som konsumenter får se det som tips på vad vi ska undvika om vi inte vill få i oss tillsatser.
Vi som konsumenter får se det som tips på vad vi ska undvika om vi inte vill få i oss tillsatser.
Karragenan
Cancerframkallande i djurförsök. Hittills ingen konstaterad risk för människor. Nya studier väntas.
Kända hälsorisker: Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner hos personer som är allergiska mot ärtor, bönor (särskilt sojabönor) eller jordnötter. Kan orsaka illamående, yrsel och diarré vid hög konsumtion.
Stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, karragenan)
Kända hälsorisker: Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner hos personer som är allergiska mot ärtor, bönor eller jordnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar