2010-11-08

Smaksatt vispgrädde

Arla är ju för tokiga. De skryter med att de är först i Sverige att lansera smaksatt vispgrädde. Synd bara att dom blandar i en massa skräp. Jag velar om jordgubbssmaken, men på chokladsmaken blir det ju tvärstopp. Att chokladen från Dominikanska Republiken innehåller minst 70% är ju inget att skryta med när den mest tillför socker. Läs och döm själv.




Smaksatt vispgrädde, Jordgubb

Användning
Arla Köket® smaksatt vispgrädde jordgubb har samma goda egenskaper som vanlig vispgrädde och kan vispas enkelt till önskad konststen. Passar bra tillsammans med kakor, tårtor, pannkakor och våfflor.
Förvaring
Kylvara. Förvaras vid högst + 8°C.
Hållbarhet
28 dagar
Ingredienser
Grädde, jordgubbar 21%, socker 6%, stärkelse, syra (citronsyra), stabiliseringsmedel (karragenan).
Källsortering
Kartongen sorteras som pappersförpackning. Korken sorteras som hård plastförpackning.
Näringsvärde
Energivärde 1250 kJ/300 kcal
Protein 2 g
Kolhydrat 11 g
Fett 27 g
Storlek
2,5dl Tetra top förpackning.




 Smaksatt vispgrädde, Choklad

Användning
Arla Köket® smaksatt vispgrädde choklad har samma goda egenskaper som vanlig vispgrädde och kan vispas enkelt till önskad konsistens. Passar bra tillsammans med kakor, tårtor, pannkakor och våfflor.
Förvaring
Kylvara. Förvaras vid högst + 8°C.
Hållbarhet
28 dagar
Ingredienser
Grädde, vatten, glukos-fruktossirap 8 %, choklad från Dominikanska Republiken (kakaomassa, socker, emulgeringsmedel (lecitin), vanilj 5,5 %, socker 3,9 %, kakao 0,8%, stärkelse, modifierad stärkelse, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, karragenan). Chokladen innehåller minst 70 % kakao.
Källsortering
Kartongen sorteras som pappersförpackning. Korken sorteras som hård plastförpackning.
Näringsvärde
Energivärde 1300 kJ/320 kcal
Protein 2,5 g
Kolhydrat 15 g
Fett 27 g
Storlek
2,5dl Tetra top förpackning 



Läs mer
Källa: Arla

Länkar från ÄktaVara.org:

I ett nyhetsbrev i veckan till livsmedelsindustrin riktar de sig till branscher som bröd, dryck, konfekt, sylt- och marmelad, mejeri, kött, fisk, soppor, såser, dressingar, dip, smet, panering mm.
Vi som konsumenter får se det som tips på vad vi ska undvika om vi inte vill få i oss tillsatser.

Karragenan 
Cancerframkallande i djurförsök. Hittills ingen konstaterad risk för människor. Nya studier väntas.
Emulgeringsmedel / antioxidationsmedel
Kända hälsorisker: Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner hos personer som är allergiska mot ärtor, bönor (särskilt sojabönor) eller jordnötter. Kan orsaka illamående, yrsel och diarré vid hög konsumtion.

Stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, karragenan)
Kända hälsorisker: Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner hos personer som är allergiska mot ärtor, bönor eller jordnötter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar