2010-06-23

Diabetesförbundet är medvetet trångsynta!

Matfrisk / Erik Edlund har skrivit ett inlägg om Svenska Diabetesförbundet som verkar medvetet trångsynta där de verkar stå med båda benen i Läkemedelsbolagens kassakista.

Erik skrev en recension av Lars-Erik Litsfeldts nya bok "Diabetes?  Nej tack!" och lade in ett inlägg om detta på Svenska Diabetesförbundets forum. Administratören på forumet tar bort inlägget och meddelar Erik att det görs pga forumets reklamregler. Det sågs alltså snarare som reklam än som en upplysning av värde för läsaren.

Förbundet är beroende av ekonomiska bidrag från t.ex Läkemedelsbolag, och det klart - de är ju jätteglada för att Svenska Diabetesförbundet går deras ärenden - inkomsten från diabetesmediciner är ju långt mycket större än det lilla fjuttbidrag som betalas ut till förbundet.

Givetvis vill man inte höra talas om LCHF - en enkel kostbehandling av diabetessjukdomen som gör en nära nog frisk - åtminstone förskjuts "naturalförloppet" rejält på framtiden (tills man hamnar på ålderdomshemmet, men det är en annan historia). Den egna kostbehandlingen är dessutom "gratis", om man betänker att man ändå ska äta...

Förfallet har redan börjat... Svenska Diabetesförbundet har snart inga medlemmar kvar... om de fortsätter att vara lika trångsynta och håller fast i sina Läkemedelssponsorer. Förbundet ska väl för sjuttsingen vara "opartiskt" och se till sina medlemmars bästa!  Annars kan man ju tro att de är den direkt förlängda armen på Läkemedelsindustrin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar