2010-06-15

Vätternrundan på LCHF, någon?

I dessa Vätternrundan-tider så undrar man om det är någon som kör på LCHF?  Men det lär ju inte bli lätt att hitta lämplig föda i depåerna... Nedanstående är saxat från Vätternrundans hemsida.

LCHF klassas väl i sammanhanget som "specialkost" antar jag, och man är hänvisad att ta med eget matpaket. Hur lätt är det på en racercykel...?

POTATISBULLAR - var det enda av vikt man serverades vid målgången på Tjejvättern förre helgen... undrar hur många som var hungriga innan de hann ur duschen?

Men vad är annat att vänta när dietisterna från spannmålsföretaget AXA har sagt sitt i tidningen Cykla.


Var är gräddpaketen och köttbitarna med bearnaisesås?!


Utmed vägen
I depåerna finns saft, honungsdryck, vatten, blåbärssoppa, kaffe, bullar, saltgurka samt ENERVIT sportdryck. I vissa depåer finns bananer. Alla depåer har även glutenfritt bröd.

Under Vätternrundan serveras lagad mat i Jönköping och Hjo. I Jönköping serveras AXA gröt alternativt köttbullar och mos, mjölk och bananer. Konsum Hjo svarar för färdens huvudmål som består av lasagne, råkostsallad, smör, bröd, kaviar, saltgurka och ketchup och serveras i Medborgarhusets Park mitt emot Konsum. Dessutom finns det mjölk, kaffe, filmjölk, flingor, blåbärssoppa, vegetarisk och glutenfri mat (var beredd på att vänta några minuter medan denna tillagas). Äter du specialkost bör du ta med eget matpaket.
Alla som bär Vätternrundans nummerlapp serveras.

I Motala
I Motala finns många matställen som erbjuder exempelvis pasta eller frukost innan loppet men också festligare alternativ för dig som vill fira efter målgång.
Efter målgång serveras Tjejvättern och Halvvätterns deltagare potatisbullar i Folkets Hus medans Vätternrundans deltagare får pastasallad i Stadsparken. Ett kallt glas lättöl smakar gott till.

1 kommentar:

  1. Jojje Karlsson som bloggar och är journalist på Runner's World äter ketogen kost och ska cykla vättern, han skrev om det senast på http://www.runnersworld.se/blogs/triathleten/herregud-kla-av-er.htm (står som bisats nästan längst ner)

    SvaraRadera