2011-08-31

Statinannons på SVT

Efter brödannonsen kommer nu en annons om statiner på SVT:

Billiga läkemedel som sänker kolesterol och förtunnar blodet, skrivs ut alldeles för sällan.
Tusentals liv skulle kunna räddas bara i Sverige om läkare oftare skrev ut statiner, betablockerare och läkemedel med acetylsalicylsyra, hävdas i en ny stor studie.

För den som inte fattar varför detta är en annons rekommenderas läsning om kolesterolmyter hos Uffe Ravnskov.

Man beställer en "vetenskaplig studie" som stödjer ens egen teori (eller plånbok...) och får sedan journalisterna att nappa på detta som gladeligen rapporterar om det i media - och därmed är hittepåstudien en "sanning" som går rakt in i huvudet på folk. Psykologi på hög nivå - i det kommersiella intresset - enbart!

2 kommentarer:

  1. Skrämmande, men bara för att det är läkemedel går det alldeles utmärkt att prata om att rädda liv. Annars hade det kanske varit något för Swedish Match eller varför inte den lokala langaren av heroin. Varje år stressar miljontals människor ihjäl sig. Om fler började med att injicera heroin, skulle tiotusentals liv kunna räddas bara i Sverige. ;-)

    SvaraRadera
  2. Ravnskov odlar myten om sig själv. En ren konspirations teori. Myten om "Kolesterolmyten" är seglivad så länge det finns okunniga som tror på honom. Han har ju också blivit en profet för LCHF rörelsen

    SvaraRadera