2011-08-09

Grenserittet på LCHF

Jag läste på KiF ett inlägg av "reinnel" som kört Grenserittet på LCHF. Jag hade ingen aning om vad Grenserittet var för något så jag Googlade:

Grenserittet är en terrängcykeltävling med start i Strömstad och mål i Halden. Från starten i Strömstad går tävlingen över Skee till gränspasseringen vid Tyslingmoen innerst i Idefjorden och vidare över Prestebakke till Fredrikstens festning i Halden.

Grenserittet är ca 80 km lång, varav 5 km är på asfalt, 40 km på grusvägar, 30 km på gårds- och skogsbilvägar och 5 km på stigar och traktorvägar. Sträckningen är förhållandevis lätt, men har stora krav på tempoväxlingar för elitåkarna. Vissa mindre partier är klassade som medelsvåra, men inte av den art att de bör skrämma den medelgode motionscyklisten.  

Grenserittet arrangerades första gången 1998 med 100 fullföljande deltagare. De  tre senaste åren har tävlingen varit fulltecknad; max antal anmälningar är 7 000.

Ingen liten "skitrunda" alltså!   Reinnel skriver om sin insats:

Jeg er sjokkert over at kroppen fungerte i 8 mil "uten" inntak av energi.? Jeg spiste 2 egg og 150 g bacon til frokost 0700, Starten gikk 10.40 og jeg var i mål ca 15.00. Underveis drakk jeg 2 liter vann og en neve med paranøtter/Rødvinspølse.

Jeg gikk ikke tom og fikk ikke syre..

Jeg er glad:-)


Grattis, reinnel!
Med detta sagt, så blir ju reklamen på www.grenserittet.com ett rent skämt:
"Hjälp kroppen att prestera!"

"ENERVIT Grenserittpaket - allt du behöver 330:-"


Snacka om dyr energi!

2 kommentarer:

  1. Sv; Yo Matsmurfen! =) Det var 500gr, 1kg kostar inte ovanligt 159 kr. Värt att testa iaf :)

    ha det!

    SvaraRadera
  2. Usch, vad jag känner mig dum. Jag förstår inte vad du menar!

    SvaraRadera