2010-09-26

Gary Taubes intervjuas av Jimmy Moore (avsnitt 401)

Jimmy Moore intervjuar i avsnitt 401 av sin podcast Garys Taubes om hans kommande bok Why We Get Fat And What To Do About It. Detta är den mer konsumentvänliga versionen av Garys tidigare bok Good Calories, Bad Calories som kom ut 2007.

Det går att ladda ner MP3-filen på c:a 30 MB till sin dator, och lyssna när man vill. Intervjun börjar c:a 5 minuter in.

Syftet med den nya boken är att utmana den gamla teorin om kalorier-in-kalorier-ut. Framförallt måste läkare mf.l se över sitt tankesätt och teorin kring fetma och hur den uppstår. Dessutom ville Gary skriva en mycket enklare bok än Good Caloies, Bad Calories... en bok som kan få lågkolhydratkosten till massorna.

Gary säger en intressant sak i interjun. Om du går till en doktor som konstaterar att du ligger i riskzonen för lungcancer (eller kanske redan har det...) och vill att du slutar röka så säger han inte att du ska sättas på ett "cigarettminskningsprogram". Han säger att du SKA SLUTA omedelbart.  Om du kommer till doktorn och har fetma och därvid "relaterade sjukdomar", så säger han inte att du ska sluta med det som skapar dessa sjukdomar - [stora mängder] kolhydrater, utan du får t.ex mediciner för din begynnande eller redan fullt utvecklade diabetes typ 2. Du får inte rådet att helt sluta eller kraftigt dra ner på det som gjort dig sjuk.

It won't be easy to get the medical community to see the light

The medical research establishment is so protective in their beleieves that there is no way to challenge them.

Länkar

Jimmy Moore intervjuar Gary Taubes

Gratis LCHF-bok på internet (engelska)
Eat Fat And Grow Slim
av Dr Richard Mackarness, 1958

Annika Dahlqvist föreläser (video)

Jag blir så förbannad!!!

Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar