2009-11-25

Uffe Ravnskov, och lokalt lagad skolmat i Härnösand

Uffe Ravnskov i Skånska Dagbladet

"Forskare mot strömmen", om kolesterol och statinerna.

- Biverkningar av statinerna kommer långsamt och man tänker inte på att det kan vara av medicinen. Människor kan drabbas av muskelbesvär, minnesförlust, depression och störningar i nervsystemet. Många har besvär, men ingen lyssnar.

Läs mer om Uffe Ravnskovs på hans hemsida om kolesterolmyterna:

Med 9 kortfattade punkter med fakta förklaras varför kolesterol inte är så farligt som det sägs. Vill man, kan man bakom varje punkt få dördjupningsläsning med litteraturhänvisningar.


Skolmat ska lagas i skolan

Skolorna i Härnösands kommun vill laga sin skolmat själva, istället för att få den levererad från ett centralkök som idag. Maten kan bli både nyttigare och billigare på det viset, tror skolförvaltningen.

Färre mellanhänder, egna beslut om var man köper råvarorna, bort med lättmargarin och lättmjölk och förhoppningsvis mindre svinn är fördelar som man ser.

– Vi kommer nog inte att ha tid att laga maten från grunden själv utan det blir nog mycket halv- och helfabrikat. Men vi slipper i alla fall en mellanhand och det kanske gör att pengarna räcker längre.

Bra, Härnösands kommun! Tänk om pengarna man sparar räcker till ytterligare en anställd som kan hjälpt till att "hinna" laga maten från grunden?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar