2012-07-09

Man kan gå ner i vikt hur man vill...

Angående inslaget om LCHF i Nyhetsmorgon 2012-06-28 där Claude Marcus och Ralf Sundberg pratar enkätstudier (som inte kan bevisa något samband, men det verkar man glömma bort...). För inslaget (video) m.m hänvisas till Kostdoktorns inlägg).

Det är inte att begära att journalister ska vara fullfjädrat utbildade i ämnet de försöker rapportera om, men detta är ett typiskt mediainslag där journalisterna inte har den minsta kunskap alls för att kunna genomföra en meningsfull intervju i ämnet. Inslag av det här slaget lämnar bara TV-tittaren förvirrad och är en skam för journalistkåren.

Istället för att TV-tittaren får veta något om själva enkätundersökningen lämnar inslaget bara TV-tittaren med den stora frågan - vem var tomten - Claude eller Ralf?

Den enda positiva sak Claude Marcus sa, är att han faktiskt nämnde LCHF som ett alternativ till de övriga:

"Så länge man går ner i vikt spelar det ingen roll hur man gör det, man kan göra det genom fetmakirugi, genom pulverkost, genom LCHF..."

Missförstå mig dock inte och tro att jag är positiv till de övriga två alternativen... de är bara försök till att lindra symtomen, de åtgärdar inte orsaken.

Sen förstår jag inte vad Claude Marcus menade med att det inte spelar någon roll hur man gör för att gå ner i vikt - bara man gör det NÄR man går ner i vikt. LCHF verkade alltså vara helt okej "metod" för viktnedgång, medan alla andra som inte behöver gå ner i vikt (blir sjuka?) av den kosten.

Hur tänker Clåddan nu - menar han att det går att reversera fetmakirurgi...? Ja, för då ska man väl heller inte vara fetmaopererad när man nått sin målvikt? (suck).

Läs Ralf Sundbergs utmärkta kommentar till studien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar