2010-08-10

På onsdag börjar Ramadan

(UPPDATERAD  100812)

På onsdag den 11 augusti 2010 börjar muslimernas fastemånad ramadan.

Läs gärna mitt inlägg från 2009 "LCHF och ramadan" som handlar om Deena som blev av med sitt sötsug!  Sedan dess har det blivit en egen blandning av LCHF och GI för att undvika "dåliga" kolhdyrater. Dock planeras ren LCHF under ramadan 2010. Deena upplever sig mättare och piggare på LCHF, men det mest förvånande är att det inte finns någon hunger på kvällen...

Scan satsar på ramadan i år - de ger ger lammuppfödare mer betalt för slakt under vecka 32 till 34 för att tillgodose "marknadsbehovet". Förra året togs Scan på sängen av den stora efterfrågan på lammkött och kunde inte "mätta marknaden" de första tio dagarna av högtiden.

Uppdatering 100812:

Bo Zackrisson har skrivit ett inlägg på Toxiska Epistlar om läkemedelstillverkaren Lilly som sponsrar en almanacka för muslimer med diabetes och ramadan. Lilly vill ge tips och råd om hur fastemånaden görs på ett så hälsosamt sätt som möjligt ur ett diabetesperspektiv. Frågan är om det blev så bra... man ger nämligen rådet att äta mer stärkelserika livsmedel för att inte vara hungrig... (!) och vad gör stärkelserika livsmedel med blodsockret för alla - men särskilt för diabetiker...?


I foten på almanackan bräcker man till med det bästa av de bästa säljargumenten - "Kindly sponsored".
Kindly sponsored by
Lilly - answers that matters
Och det verkar som om de glömde avsluta slogan med "....to our sales turnover!  (please use more insulin!)

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar