2009-10-26

Rätt kompetens för rätt mat i skolan

Artikel i Lidköpingsnytt.

Näringsfysiologen Torwald Åberg har studerat skolmaten i Lidköpings kommun och tycker den är för fet.

Du kan ju räkna ut vad jag tycker om detta utifrån ett LCHF-perspektiv... men jag gillar följande uttalande från Torwald Åberg:

- Jag vill inte köra över någon, säger Torwald Åberg. Men det är i skolan kompetensen måste finnas för att ge barnen rätt mat.

Torwald vet förmodligen inte hur rätt han har...

Finns inte kompetensen där - i skolan, så lär barnen inte få den mat de förtjänar. Landets kostchefer och ansvariga för skolbespisningarna måste själva använda eget huvud och utbilda sig själva för att kunna ifrågasätta Livsmedelsverkets fettsnåla kostråd.

Man är förmodligen trött på sitt arbete om man som kostchef eller annan ansvarig inom skolbespisningen inte har lust att skaffa sig KUNSKAP om vad som är hälsosam kost (vilket nödvändigtvis inte behöver betyda noll kolhydrater). Det går inte att bara lalla med och luta sig mot Livsmedelsverket - de är ju uppenbart överbevisade flera gånger om, och deras så kallade "experter" ter sig ju bara patetiska i sina fettsnåla uttalanden när de upprepar sig likt papegojor.

Varför heter det t.ex "kostchef"? Fin titel med en lön som säkert är fetare än skolmaten... Men kompetens... nja.Glöm inte skriva under!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar