2009-03-15

Skatt på mättat fett i Danmark

Efter en kommentar hos Kostdoktorn skrev Annika Dahlqvist om skatt på mättat fett i Danmark och Kostdoktorn skriver om samma sak.

Ett halvkilos paket med smör kommer att bli c:a 9 svenska kronor dyrare enligt Kostdoktorns uträkning, och exakt vad dett innebär har både Annika och Kostdoktorn behandlat ovan så jag låter bli, men däremot:

Varför läggs ett sådant förslag?

Okunskap bland politiker? Förmodligen, det är inte att begära att politiker ska vara kunniga inom alla områden, de är ju bara människor. Allt handlar alltså om lobbyism. Någon har kommit på den lysande idén att lägga skatt på mättat fett, det fett som är "så farligt" trots att mänskligheten har ätit det 99% av tiden på jorden, och först för några decennier "blivit" helt livsfarligt - bara för att någon "tyckte det".


Varför någon vill lobba för detta?

En allians bestående av Livsmedelsindustri ägd av Läkemedelsindsutrin eller tvärtom...? Margarin och andra konstgjorda så kallade "matvaror" är inte bara billigare för konsumenten, utan även billigare att tillverka och göra större vinst på. Allt för att tjäna mer pengar till konsumentens ökade ohälsa. Märk väl att jag inte har något emot att företag tjänar pengar - frågan är snarare under vilka former pengarna tjänas. Detta kommer att leda till t.ex "fördel margarin" mot "nackdel smör". När folk blivit sjuka ska de medicineras av läkemedelsindustrin... istället för att hålla sig till en naturlig kost från början och må bra.

Tycker du annorlunda? - MOTBEVISA genom att presentera modern forskning som visar att mättat fett ÄR farligt! Tyvärr kommer du inte att lyckas, men jag önskar dig lycka till...


Att lägga skatt på det mättade fettet...

...är lika illa genomtänkt som EU's numera genomklubbade förslag att lägga 60-80% tullavgift på import av fästelement (läs: "skruv") från Kina till EU! Anledningen till detta känns ryckt ur luften och måste i botten ge någon ekonomisk vinning - men det finns ingen tillverkare av standardskruv i Europa - så varför dessa importtullar om det inte finns någon "inhemsk" tillverkare att skydda?! För att spä på konstigheterna ytterligare har en Italiensk tillverkare av "specialskruv" tre fabriker i Kina och får "importera" från dessa till sig i Italien utan tullavgifter....

Hm! Det är lätt att ana ugglor i mossen, när det osar katt kring den begravda hunden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar