2011-04-22

Frossa i magra ägg?

Foto: kai4107 / FreeDigitalPhotos.net
En artikel i Aftonbladet från 2008 påstår att man kan Äggfrossa med gott samvete eftersom ägg är magra: "Supernyttigt och magert!".

Ägg är inte magra!

Tittar man på energifördelningen i ägg så kommer 63% från fett, 36% från protein, och endast 1% från kolhydrater. Det enda man pratar om i artikeln är att ägg innehåller "bra protein", fett nämns inte med annat än att det är i gulan det finns. Ändå är fettet den största delen av energin, på gränsen till dubbelt så mycket som proteinet.

Undrar om det är Aftonbladets rubriksättare eller dietisten som kom på idén att ägg är magra?  "Magert" bör ju syfta på att det är fettfattigt. Om det är dietistens påhitt så undrar jag hur seriöst resten av Viktklubb.se är, där dietisten agerar "expert".

4 kommentarer:

  1. Skumt! är med i viktklubb, men nu är kaloriräknar dagarna över för jag har örjat med LCHF :) å man börjar verlkigen fundera över allt som dessa experter råder folk till...LCHF verkar va vettigt så in i norden iaf :)

    SvaraRadera