2010-10-28

Läkemedelsbolagens stora skräck: Statindödaren!

Läkemedelsbolagen kommer att få se sjunkande inkomster framöver...

Kombinationen av LCHF-kost och tillskott av D-vitamin, överstiger effekten av statiner (kolesterolsänkande medicin). Dessutom - utan den räcka med biverkningar som statiner har.

Läkemedelsbolagens stora skräck!

Statiner är nämligen ytterst lukrativt. Enbart statinförsäljningen är en dollarmiljardmarknad.

The Heart Scan Blog har ett intressant inlägg om en patient med katastrofala kolesterolvärden. Väldigt små doser statiner gav sådan muskelvärk att det inte gick att fortsätta medicineringen. Patienten hade i det närmaste omätbara mängde D-vitamin i kroppen. Man mätte upp ett värde på förkalkningen av hjärtats kranskärl till 732.

Behandlingen bestod i att utesluta vete, majsstärkelse, havre, och socker från kosten, samt doser av D-vitamin på 20.000 enheter. Och det viktigaste - "inte en statin i sikte"!

Efter en viktnedgång på 20 kg och 18 månader senare, mätte man på nytt upp ett värde på förkalkningen av hjärtats kranskärl. Det hade minskat till 183 - en förbättring med 75%!

Dr. William Davis avslutar, fritt översatt:

"Medan resten av världen fortsätter att insistera på att värden på förkalkning av hjärtats kranskärl  inte kan minskas, så ser jag rekord i minskning. Jag lägger Freddies erfarenheter till den snabbt växande listan på människor som inte bara har stoppat koronärt plack att växa, utan har tagit kontrollen och minskat det, ibland extremt mycket."
Mer om LCHF-kost och D-vitamin

Kostdoktorn uppmärksammar en artikel i Illustrerad Vetenskap om D-vitamin

Lågkolhydratkost / LCHF-kost för nybörjare

D-vitamin


Kostdoktorns grymma hälsoarkiv för bättre hälsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar